Politiezone Polder bouwt nieuw politiekantoor in Rijkswachtstraat in Diksmuide

16/06/17 om 13:01 - Bijgewerkt om 13:00

Donderdag werd op de politieraad van de politiezone Polder beslist om een nieuw gebouw voor het politiekantoor te bouwen in de Rijkswachtstraat, waar vroeger de rijkswacht van Diksmuide zijn kantoren had.

Politiezone Polder bouwt nieuw politiekantoor in Rijkswachtstraat in Diksmuide

In de vroegere gebouwen van de Diksmuidse rijkswacht is nu nog altijd het hoofdkantoor van de politie gevestigd. Daarnaast zijn er nog drie huizen waar vroeger rijkswachters woonden. Die huizen zijn nog altijd eigendom van de hogere overheid, maar zouden via een onteigeningsprocedure worden aangekocht en onmiddellijk worden overgedragen aan de politie. Op die site zou een nieuw kantoor met twee bouwlagen en een kelder moeten komen, alles volgens de normen van de federale politie. De gronden zijn momenteel ingekleurd als woonbestemming, maar de mogelijkheid bestaat om daarvan af te wijken.

Vijf miljoen euro

In het nieuw te bouwen kantoor zouden alle diensten die zich nu in de Sint-Sebastiaanslaan bevinden samen met het hoofdkantoor en de diensten van de politie uit Houthulst, Kortemark en Koekelare hun plaats hebben, waardoor een bijkomend kantoor in het centrum overbodig wordt. De kosten voor het nieuwe gebouw worden op vijf miljoen euro geraamd. Wanneer met de werken zal gestart worden, hangt af van het verkrijgen van een bestemmingswijziging.

(ACK)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!