Politiezone Mira verhuist deels naar bedrijfspand

Redactie KW

Zowat 25 agenten van de politiezone Mira verhuizen begin volgend jaar naar de momenteel leegstaande bureaus van het verhuisde bedrijf dk Rental in de Expresweg.

De lokale recherche van de politiezone Mira (Waregem, Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn en Zwevegem) bevindt zich momenteel nog in de Harelbeekstraat in Zwevegem. “Ze zijn er gehuisvest in een oude villa die niet meer voldoet. Een snelle oplossing drong zich op”, aldus Kurt Vanryckeghem.

De recherche zelf verhuist naar het politiebureau onder winkelcentrum Het Pand in de Schakelstraat in Waregem. “Om de heel eenvoudige reden dat die mensen een cellencomplex ter beschikking moeten hebben. Ook de interventiedienst, waarmee de lokale recherche nauw samenwerkt, zal zeker niet naar het bedrijfspand aan de Expresweg (N382) verhuizen”, zegt de Waregemse burgemeester.

Welke dienst dan wel? “Daar zal de politie intern over beslissen. Er is in het ruim 500 vierkante meter grote pand plaats voor zowat 25 agenten. Belangrijke voordeel is dat de vroegere bureaus van dk Rental eigenlijk al instapklaar zijn.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 10 oktober.