Politievete binnen Arro Ieper uitgevochten op de rechtbank

© BELGA
Redactie KW

De rechter betreurde hoe een persoonlijke vete het imago van de Ieperse politie besmeurt.

Gewezen hoofdinspecteur Jackie C. (69) is niet bepaald vriendjes met hoofdcommissaris C., ook van de Ieperse politiezone. Op 14 september 2014 waren beide personen in een café in Vlamertinge. Jackie C. werd er op de bon geslingerd wegens verkeerd parkeren. De man werd woedend en slingerde de hoofdcommissaris het verwijt ‘commissarisje, je gaat toch eens de wegcode van buiten moeten leren’ naar het hoofd.

Het leverde hem klacht op wegens smaad. De zaak kon geregeld worden via een minnelijke schikking, maar dat weigerde Jackie C. De beklaagde kwam naar de rechtbank zonder advocaat en stond er op zichzelf te verdedigen. Hij gaf toe dat hij een overtreding beging en betaalde die, maar hij voelde zich wel geviseerd. “Op hetzelfde moment stonden er nog twee anderen ook verkeerd geparkeerd, maar alleen ik kreeg een pv”, aldus Jackie. Volgens hem stonden er de week daarop nog eens wagens verkeerd geparkeerd, maar volgden er ook dan geen pv’s. Jackie meende bovendien dat de hoofdcommissaris niet van dienst was.

Rechter Luc Lamerant meent dat het verwijt naar de hoofdcommissaris geen smaad was, maar vond het uitermate betreurenswaardig dat dergelijke ruzies worden uitgevochten op de rechtbank. Vonnis op 16 november.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier