Politierechter beboet voormalig burgemeester van Blankenberge

Ludo Monset, voormalig burgemeester van Blankenberge, hier op een archieffoto. Hij werd beboet voor een aanrijding met zijn auto. © Deman
Redactie KW

Oud-burgemeester van Blankenberge Ludo Monset (70) kreeg woensdagmorgen een geldboete in de politierechtbank. Hij werd vervolgd voor vluchtmisdrijf, maar daarvoor werd hij vrijgesproken.

De feiten gebeurden in januari op de Markt van Blankenberge. Ludo Monset – ook ex-senator – parkeerde daar toen zijn wagen. Daarbij reed hij een andere geparkeerde wagen aan. Monset liet zijn auto achter en vertrok. Een geval van vluchtmisdrijf volgens het parket.

Maar daar ging de voormalige burgervader niet mee akkoord. “Hij heeft die aanrijding nooit gevoeld of gehoord”, pleitte zijn advocaat. “Die was heel licht en de muziek in zijn wagen stond op. Bovendien liet hij zijn wagen gewoon staan. Hij heeft dan ook nooit de intentie gehad om vluchtmisdrijf te plegen. Hij wist simpelweg niet dat er een aanrijding geweest was.”

De schade aan de andere wagen viel dan ook mee. Daarom was de politierechter geneigd om de versie van Monset te geloven. Hij sprak hem dan ook vrij voor het vluchtmisdrijf. Voor de botsing zelf kreeg hij wel nog een kleine geldboete.

(TLG – Foto a-Deman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier