Politieraad van pz Vlas neemt afscheid van korpschef Stefaan Eeckhout

© Foto BWB
Redactie KW

De politieraad stemde maandagavond in met de pensionering van korpschef Stefaan Eeckhout van politiezone Vlas, die Kortrijk, Kuurne en Lendelede vertegenwoordigt.

Het was meteen de laatste politieraad voor Stefaan Eeckhout (63) uit Bissegem, die op 1 juli officieel met pensioen is. Na de politieraad volgde nog een hulde voor de korpschef. Burgemeester Vincent Van Quickenborne uit Kortrijk nam het woord. Hij roemde de korpschef om zijn innemende persoonlijkheid, zijn luisterbereidheid en zin voor overleg. Dat burgemeester en korpschef niet altijd op dezelfde lijn zaten, kwam volgens Vincent Van Quickenborne door hun verschil in temperament. Ook de burgemeesters Francis Benoit uit Kuurne en Carine Dewaele uit Lendelede waren erbij om de korpschef passend uit te wuiven, net als een groot deel van het korps van Stefaan Eeckhout.

Stefaan Eeckhout was bijna dertig jaar korpschef. De verhuizing naar een nieuw politiekantoor was iets waar hij de laatste jaren fel voor ijverde, maar niet meer zal meemaken.

Commissaris Frank Maes (54) is vanaf 1 juli ad interim korpschef. Hij is geen kandidaat voor de eigenlijke opvolging. De opvolger wordt begin volgend jaar verwacht.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier