Politieman uit Wevelgem veroordeeld omdat hij werkzoekend meisje tot prostitutie zou hebben aangezet

Redactie KW

Een 46-jarige hoofdinspecteur van de politiezone Grensleie is woensdag door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor een poging aanzetten tot prostitutie. Ook kreeg de man één maand cel met uitstel voor het onregelmatig gebruiken van het rijksregister.

De politieman uit Wevelgem kwam eind 2013 in het vizier van het gerecht, nadat zijn naam was opgedoken in een Frans onderzoek naar Dominique Strauss-Kahn. Er volgden huiszoekingen, bij de man thuis maar ook op zijn werkplek. De hoofdinspecteur mocht aan het werk blijven, maar hij moest zich op de rechtbank van Kortrijk wel verantwoorden voor drie tenlasteleggingen.

Zo werd de hoofdinspecteur ervan verdacht een meisje tot prostitutie te hebben aangezet, door haar te introduceren bij een barmadam. Daarnaast zou hij dezelfde barmadam hebben getipt over een controle die er stond aan te komen. Ten slotte zocht de politieman gegevens op in de politiedatabank voor privédoeleinden. De openbare aanklager verweet de man te nauwe banden te hebben met het prostitutiemilieu.

“Gewoon champagne drinken”

De politieman vroeg de vrijspraak. Volgens de verdediging leerde de beklaagde de dame kennen via Facebook en had hij haar nooit fysiek ontmoet. De vrouw zocht enkel werk en de politieman vroeg aan een bevriende barmadam of ze niemand nodig had. “Niet om zich te prostitueren, maar enkel om champagne te drinken met de klanten”, klonk het. De rechter vond ook dat echter een poging tot aanzetten tot prostitutie en veroordeelde de politieman tot zes maanden cel met uitstel. Voor het onregelmatig gebruiken van het rijksregister kreeg de man een maand met uitstel. Voor het tippen van het barmilieu werd hij vrijgesproken.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier