Politie Westkust blijft alert na inferno in Grande-Synthe

12/04/17 om 19:27 - Bijgewerkt om 21:53

Na het platbranden van het Noord-Franse vluchtelingenkamp in Grande-Synthe zette PZ Westkust onmiddellijk extra manschappen in bij de grensovergang in Adinkerke. De gevreesde toestroom van vluchtelingen bleef uit, maar de politie blijft waakzaam.

Ook Oostendenaar Patrick Legein, bestuurder van vrijwilligers-vzw Humain en mensenrechtenactivist, dacht niet dat de vluchtelingen via De Panne naar ons land zouden afzakken. Maar dat de situatie vroeg of laat zou escaleren, daarvan was hij wel overtuigd. Dinsdag ging Patrick zichzelf ter plaatse van de toestand vergewissen. Patrick wil eerst de foute berichtgeving ophelderen: "het is niet zo dat twee toevallige incidenten uit de hand zijn gelopen en dat die de oorzaak van de rellen waren. Maar ze waren wel de druppel die de emmer deed overlopen. Al maanden is er een nijpend plaatsgebrek in het nieuwe kamp dat nog geen jaar geleden werd gebouwd als tijdelijke opvang voor maximum 800 mensen. Maar toen het kamp in Calais werd opgedoekt zorgde dat voor een grote toestroom richting La Linière en hokten er ineens 1500 mensen samen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!