Politie te paard versterkt lokale politie van Knokke-Heist

Redactie KW

Een opvallend zicht in het straatbeeld van Knokke-Heist deze week: de lokale politie krijgt de ‘politie te paard’ op bezoek.

De ruiters patrouilleren er in de villawijken en op het strand. “De politiezone kijkt uit naar deze eerste samenwerking met de politie te paard. Zeker met het zonnige en drukke paasweekend voor de deur is ‘meer blauw op straat’ geen overbodige luxe,” zegt korpschef Etienne Stockx. “De ruiters zijn makkelijk aanspreekbaar, goed zichtbaar in het straatbeeld en bijzonder geschikt voor toezicht op locaties die voor voertuigen moeilijk bereikbaar zijn zoals pleinen en fiets- en wandelpaden.”

De politie te paard of cavalerie maakt deel uit van de algemene reserve van de federale politie. De ruiters worden hoofdzakelijk ingezet ter ondersteuning van de lokale politiezones. De cavalerie staat ook in voor de koninklijke escorte te paard.

Afspraken met reinigingsdienst

Door de paardenpatrouilles komen natuurlijk ook ‘paardenvijgen’ op de openbare weg terecht. Tussen de lokale politie en gemeentelijke reinigingsdienst werden afspraken gemaakt om de straten proper te houden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier