Politie slaat zelfverklaarde God in de boeien in Moen

Redactie KW

Zondagmiddag waren nogal wat aanwezigen, waaronder actrice Karlijn Sileghem, getuige van een eerder vreemd voorval tijdens een receptie in de Zwevegemse deelgemeente Moen.

De plaatselijke Marnixring-afdeling onthulde samen met de gemeenten Avelgem en Zwevegem twee nieuwe gedichten. Men wil immers van de oude spoorwegbedding tussen de twee gemeenten een poëziepad maken. Een grote poëziewedstrijd bepaalde de winnaar van het gedicht dat werd gematerialiseerd en langs het pad een bestemming kreeg. Samen met de jury, met daarin o.a. actrice Karlijn Sileghem, trok men langs de wandelweg om het gedicht officieel te onthullen. Daarna trok het gezelschap terug naar de startplaats aan ‘Moen-Heestert Statie’ waar ook nog een gedicht van curator Joris Denoo zou onthuld worden.

No alcohol, drink water. I am God and you wil burn in hell

Bedoeling was het geheel af te sluiten met een korte receptie maar dat verliep wel even anders. Nog tijdens de afsluitende speech was er iemand onder de aanwezigen die riep ‘No alcohol, drink water’ en ‘I am God and you wil burn in hell’.

Mensen van de organisatie maanden de Engelstalige persoon aan het terrein te verlaten maar dat was niet naar de zin van de zelfverklaarde god. Hij begon nog meer te scanderen dat men geen alcohol mocht drinken en doopte zichzelf met een flesje water, luid scanderend ‘I am God’. Daar bleef het echter niet bij: hij begon ook de genodigden lastig te vallen. Zo kregen heel wat mensen een scheut water over hun hoofd en sommigen het verwijt dat ze homo waren. Andere mensen waren zo onder de indruk dat ze wenend de receptie verlieten.

Omdat ‘God’ altijd maar agressiever werd en sommige mensen begon te belagen, werd de politie opgeroepen. Dit kon de vreemde persoon echter niet deren. Meermaals riep hij ‘Where is te police. They know me’ en begon terug kwistig met water de mensen te dopen en te verwijten voor homo.

Opgepakt

Na enige tijd kwam de politie ter plaatse en begon rustig op de man in te praten. Dit leek aanvankelijk te lukken, maar plots verloor hij opnieuw alle controle en begon te schreeuwen tegen de politie. Daarop werd hij gearresteerd maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Vier agenten waren nodig om de man in de boeien te slaan. Ook in de combi kwam de man nog niet tot bedaren. Hij stampte wild om zich heen en sloeg met zijn hoofd hard tegen de vensters. Geëscorteerd door twee andere politiewagens reed de politiecombi met ‘God’ naar het bureel.

Er werd wel nog het glas geheven op de twee onthulde gedichten. En… het was een glaasje cava.

(GV – foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier