Politie slaat tierende dronken vrouw in de boeien

Redactie KW

Een vrouw van 39 uit Oostende is in de nacht van zaterdag op zondag volledig door het lint gegaan in Ichtegem.

De feiten speelden zich af in de – behoorlijk toepasselijk – Glazenstraat in Ichtegem. De vrouw in kwestie had er duidelijk wat te veel zien passeren en er vooral te diep in gekeken, want rond half vijf ‘s nachts lag ze dronken op het trottoir. Een ploeg van de lokale politie Kouter sprak haar aan, maar dat was duidelijk niet naar haar zin. Ze begon te roepen en te tieren. Haar zus, die haar vergezelde, zei dat ze niet wist wat ze moest doen.

De vrouw bleef maar roepen, tieren en schelden, waarop de agenten haar meenamen naar de combi. De vrouw weigerde echter op haar eigen benen te staan – of ze kon het niet meer – en moest worden ondersteund tot bij het voertuig. Ze verzette zich daar hevig tegen en werd uiteindelijk ook geboeid.

De agenten oordeelden dat ze een gevaar voor zichzelf en voor derden betekende en namen ze mee naar het politiekantoor voor verdere afhandeling.

Deur beschadigd, wc deels afgebroken

Nog in Ichtegem werd een uur eerder al een jongeman uit Middelkerke meegenomen naar het politiebureau in Torhout. De man stampte tegen een automaat en werd even later in dronken toestand aangetroffen door de agenten. De man bleek last te hebben van ‘plotse stemmingswisselingen’. Hij mocht afkoelen in de cel maar dat vergde blijkbaar de nodige inspanningen, want hij beschadigde de toegangsdeur van de cel en brak een stuk van de wc af.

(FJA)