Politie onderschept opnieuw meer transitmigranten in grensregio

15/09/16 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Recente controles van het vipteam van de politie Westkust onderschepten een groot aantal transitmigranten, die hoogstwaarschijnlijk richting Zeebrugge of de E40-parkings willen trekken om daar hun kans te wagen om in Engeland te geraken.

Politie onderschept opnieuw meer transitmigranten in grensregio

© BELGA

Maandagnamiddag, 12 september hield het vipteam (Very Irritating Police) van politiezone Westkust een controleactie op de DK-bussen, die het traject tussen Frankrijk en België verzorgt. Dezelfde actie werd herhaald op dinsdagmorgen, 13 september. Maar liefst 97 transitmigranten werden aangetroffen, voornamelijk afkomstig uit Irak en Syrië. Ze werden tegengehouden aan de grenspost bij de Perroquet. Ook aan het Stationsplein in De Panne onderschepte de politie 20 transitmigranten. De personen die niet over de nodige papieren beschikten kregen van de Dienst Vreemdelingenzaken een bevel om het grondgebied te verlaten.

Deze transitmigranten komen uit de kampen van Calais en Grande Synthe, waar in totaal om en bij de 10.000 personen verblijven. Het is niet denkbeeldig dat de ontruiming in het kamp van Calais een toename van transitmigranten met zich meebrengt die via onze politiezone richting Zeebrugge trekt of de parkings langs de E40 proberen te bereiken.

De transitmigranten komen uit Calais en Grande Synthe, in beide kampen samen verblijven om en bij de 10.000 personen. De kans is reëel dat de ontruiming in het kamp van Calais een toename van transitmigranten teweeg kan brengen die onze zone willen doorkruisen om zo Zeebrugge en de parkings langs de E40 te bereiken. De politie Westkust zal, wanneer mogelijk, opnieuw versterking krijgen van het CIK (interventiekorps van de federale politie).

(MVP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!