Politie moet het in onze provincie per dienst stellen met amper twee auto's met winterbanden

20/10/16 om 07:31 - Bijgewerkt om 07:28

De federale politie heeft te weinig personeel om nog al haar voertuigen van winterbanden te voorzien. In West-Vlaanderen leidt dat tot de meest drastische maatregel.

Politie moet het in onze provincie per dienst stellen met amper twee auto's met winterbanden

"We stellen twee uitgeruste auto's per dienst voor", klinkt het in een interne mail van de leiding die Het Nieuwsblad kon inkijken. "Winterbanden geven toch maar een vals gevoel van veiligheid." De vakbonden zijn woest: "De federale politie is kapot bespaard."

Wegens personeelstekort bij het CompetentieCentrum Materieel kunnen enkel nog de hoogstnoodzakelijke wissels worden doorgevoerd, klinkt het nog in de mail. "Wat een cinema", klinkt het bij Carlo Medo van politievakbond NSPV. "Ga op de snelweg maar eens aan het achtervolgen tegen 200 kilometer per uur en bij twee graden onder nul zonder dat er winterbanden onder je auto zitten. Kan gewoon niet."

"De waarheid is dat de politici de federale politie kapot bespaard hebben", zegt ook ondervoorzitter van VSOA Politie Vincent Houssin. "Deze beslissing brengt de veiligheid van het personeel zwaar in het gedrang."

De federale politie bevestigt dat er "een personeelsgebrek is, waardoor we prioriteiten moeten stellen."

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!