Politie massaal aanwezig bij luchthaven Wevelgem, ook Dovo ter plaatse

Foto Pieter Vervenne
Redactie KW

Woensdagochtend en nog geen 8 uur, maar toch gonst het al van de bedrijvigheid rond het vliegveld van Wevelgem.

De Luchthavenstraat is er intussen afgesloten voor alle verkeer. Alleen politiecombi’s rijden nog af en aan, en grijze shuttlebusjes die vermoedelijk het gevolg van president Barack Obama later deze voormiddag naar de Amerikaanse militaire begraafplaats in Waregem zullen overbrengen.

Intussen is ook een tiental agenten van de speciale interventiegroep van de federale politie op de luchthaven gearriveerd. Ook ontmijningsdienst Dovo kwam intussen ter plaatse. Niets wordt aan het toeval overgelaten, zoveel mag duidelijk zijn.

Zopas hebben enkele leden van de special forces van de Amerikaanse veiligheidsdienst de ingang van het vliegveld in Wevelgem gecontroleerd. Ze deden dat op het zicht en met een hond. Ze controleerden elektriciteitskasten en vuilnisbakken. Zelfs verlichtingspalen werden aan een grondige inspectie onderworpen. Daarna zijn die Amerikanen met federale politie richting R8 gereden.

Het verkeer langs de drukke as tussen Wevelgem en Bissegem blijft wel normaal verlopen. Mensen daar in de buurt mogen wel niet meer buiten staan kijken. Een tiental mensen volgt wel alles wat gebeurt vanachter de etalageruiten van een autoverdeler. Die bevindt zich vlak tegenover de weg naar de luchthaven zelf.

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier