Politie Knokke-Heist zet drone in tijdens Vuurwerkfestival

De politie van Knokke-Heist roept de hulp in van het Limburgse dronebedrijf DroneMatrix. © Getty Images
Redactie KW

De politiezone Damme/Knokke-Heist wil de komende weken gaan experimenteren met de mogelijkheden van een drone. De politie zal samen met het Limburgse dronebedrijf DroneMatrix de technologie testen tijdens het Vuurwerkfestival.

Drones worden steeds vaker ingezet. Onlangs nog tijdens een reddingsoefening aan de kust of tijdens evenementen of manifestaties. De politiezone Knokke-Heist wil niet achterop lopen en zal gaan kijken in welke mate een drone een meerwaarde kan bieden tijdens grote evenementen, vandaar de inzet tijdens het Vuurwerkfestival. De politie zal de verkeersstromen en knelpunten blootleggen en kijken hoe het volk zich beweegt. Ook tijdens nood- en crisissituaties kunnen de kleine helikopters worden ingezet om snel zicht te krijgen op de situatie op de grond.

Opvallend, deze drone die op een hoogte vliegt tussen de 40 en 75 meter wordt nog fysiek verbonden met een kabel. Het voordeel is dat de drone niet afhankelijk is van de levensduur van een batterij. De beelden worden op die manier ook rechtstreeks doorgestuurd en kunnen live gevolgd worden door de politie, zelfs op hun smartphone. Op die manier kan de politie meteen ingrijpen bij problemen.

Klik hier voor meer informatie over het Vuurwerkfestival in Knokke-Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier