Politie haalt verwarde man met luchtdrukpistool uit een boom in De Haan

16/09/16 om 17:31 - Bijgewerkt om 19:50

De man had zich met een luchtdrukpistool in een boom verschanst in de buurt van Sunparks De Haan, maar kon uiteindelijk door de politie worden ingerekend.

Politie haalt verwarde man met luchtdrukpistool uit een boom in De Haan

© BELGIAN_FREELANCE

De feiten dateren van donderdag rond de middag. De hele buurt rond Sunparks De Haan stond plotseling op stelten toen een grote politiemacht arriveerde en de naburige bossen in trok. Nieuwsgierigen werden op ruime afstand gehouden. Enkele uren later werd een man geboeid weggeleid, zo vertelde een getuige. Bij de lokale politie verwezen ze echter linea recta door naar het parket van West-Vlaanderen, maar daar klonk het dat er 'nog niet gecommuniceerd kon worden'.

Intussen blijkt dat het om een man 'met problemen' ging, die een wapen bij zich bleek te hebben. De politie nam het zekere voor het onzekere, maar later bleek het 'maar' een luchtdrukpistool te zijn. De man had zich verschanst in een boom en kon uiteindelijk door de politie worden ingerekend. Hij is ondertussen aangehouden voor weerspannigheid, bedreigen van de politie en verboden wapendracht. Er vielen geen gewonden bij het incident.

(FJA)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: