Politie haalt verwarde man met luchtdrukpistool uit een boom in De Haan

© BELGIAN_FREELANCE
Redactie KW

De man had zich met een luchtdrukpistool in een boom verschanst in de buurt van Sunparks De Haan, maar kon uiteindelijk door de politie worden ingerekend.

De feiten dateren van donderdag rond de middag. De hele buurt rond Sunparks De Haan stond plotseling op stelten toen een grote politiemacht arriveerde en de naburige bossen in trok. Nieuwsgierigen werden op ruime afstand gehouden. Enkele uren later werd een man geboeid weggeleid, zo vertelde een getuige. Bij de lokale politie verwezen ze echter linea recta door naar het parket van West-Vlaanderen, maar daar klonk het dat er ‘nog niet gecommuniceerd kon worden’.

Intussen blijkt dat het om een man ‘met problemen’ ging, die een wapen bij zich bleek te hebben. De politie nam het zekere voor het onzekere, maar later bleek het ‘maar’ een luchtdrukpistool te zijn. De man had zich verschanst in een boom en kon uiteindelijk door de politie worden ingerekend. Hij is ondertussen aangehouden voor weerspannigheid, bedreigen van de politie en verboden wapendracht. Er vielen geen gewonden bij het incident.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier