Politie doet nieuwe oproep in zoektocht naar vermiste vrouw uit Brugge

21/10/14 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:06

Bron: Kw

Ann Cottry, vermist sinds 2009, zou op de dag van haar verdwijning nog, zoals ze wel vaker deed, afgesproken hebben met een jeugdvriend in Brussel.

Politie doet nieuwe oproep in zoektocht naar vermiste vrouw uit Brugge

Ann Cottry zoals ze eruit zag toen ze in de buurt van Namen op een meisjesinternaat verbleef.

Vijf jaar geleden, op zondagochtend 3 mei 2009 verliet de toen 47-jarige Ann Cottry haar woning in Brugge. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Jeugdvriend Thierry als ontbrekende schakel?

Die zondag had Ann de trein genomen naar Brussel. Op camerabeelden uit het Zuidstation is te zien dat Ann wel degelijk is afgestapt en er heeft rondgelopen. Maar uiteindelijk is ze het station uitgewandeld en vandaar is de familie haar spoor bijster. "In de dagen ervoor zag je dat ze niet gelukkig was. Ze was al een paar keer eerder vertrokken om een nieuw leven te beginnen, maar telkens kwam ze vrij snel naar huis. Nu hebben we al 5 jaar lang geen teken van leven meer", vertelt haar dochter Nathalie vorigem aand nog in het opsporingsprogramma 'Faroek' op VTM.

Politie doet nieuwe oproep in zoektocht naar vermiste vrouw uit Brugge


Zowel de piste van een wanhoopsdaad als de piste van het heropstarten van een nieuw leven mogen niet uitgesloten worden, zo klinkt het in het opsporingsbericht van de federale politie. Die doet nu een speciale oproep naar een jeugdvriend van Ann. In het schooljaar 1977-1978 ging Ann naar het Internat Haute Anhaive voor jonge meisjes in Jambes. Op vrijdagen keerde Ann met de trein van het internaat terug naar huis in Brugge. Ze stopte toen altijd in Brussel Zuid, waar ze haar jeugdvriend Thierry ontmoette. Thierry was iets ouder dan haar en reed met de auto. Hij studeerde journalistiek of was journalist.

Wie Ann in die periode van het internaat in 77-78 in Jambes heeft gekend, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Hetzelfde geldt uiteraard voor de bewuste Thierry zélf. Alle getuigenissen zijn welkom, zo laat de politie weten.

Persoonsbeschrijving

Ann Cottry is normaal gebouwd en 1m55 lang. Ze heeft blondbruin haar tot op de schouders en grijsgroene ogen. Ze droeg een donkerbruine winterjas boven een blauwe jeansbroek en zwarte laarzen. Ze had een blauwe handtas met draagriem bij zich.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!