Poezenhuis verhuist van Rumbeke naar Meulebeke

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Poezendame Carol Derycke trekt na vijftien jaar weg uit Rumbeke. De poezen kunnen echter nog steeds bij haar terecht.

Carol Derycke vestigt zich namelijk met een exacte kopie van het pension in Vijfstraat 21 in Meulebeke. Carol noemt zichzelf een echte poezendame en na vijftien jaar kattenpension mag dat ook wel. Zelf heeft ze slechts twee katten, bewust zo blijkt.

Moeilijke verhuis

“Ik heb eigenlijk steeds één katje gehad. Door omstandigheden is daar nu een tweede kat bijgekomen. Het baasje van deze kat verblijft nu in een rusthuis en we hebben in overleg besloten dat de kat hier mag blijven wonen. In het verleden heb ik al vaak zo’n voorstellen gehad maar ik heb mezelf daar steeds tegen beschermd. Gelukkig maar, want anders was ik nu zo’n typisch kattenvrouwtje omringd door 35 poezen,” lacht Carol.

Dat haar leven vooral in het teken van de poezen staat, blijkt ook uit haar verhaal. “Na tien jaar ga ik nu eindelijk samenwonen met mijn vriend bij hem thuis in Meulebeke. Eigenlijk heb ik dit steeds uitgesteld omwille van het kattenpension. De katten kennen het hier en zo’n verhuis brengt toch veel rompslomp met zich mee. Omwille van praktische redenen hebben we uiteindelijk toch de knoop doorgehakt. Ik combineer het Poezenhuis nog met een parttime job en dit breng veel stress met zich mee. In Meulebeke zal ik me minder zorgen moeten maken over het feit of ik al dan niet thuis ben op het moment dat de mensen hun kat komen ophalen. Als ik er een keertje niet ben is de kans groot dat mijn vriend de mensen verder kan helpen.”

Vakantie

“Toch heb ik ook even overwogen om met het Poezenhuis te stoppen. Een tijdje ben ik op zoek geweest naar een goede poezendame, ook iemand die het met hart en ziel zou doen. Tevergeefs echter want ik heb niemand gevonden en dus hebben we dan maar besloten om een exacte kopie van het kattenpension te maken in Meulebeke. Veel zal er voor de poezen en hun baasjes dus niet veranderen, behalve dan dat ik voor het eerst in vijftien jaar wel zelf vakantie zal nemen. Het Poezenhuis zal vanaf nu twee keer per jaar sluiten en dat zal toch even aanpassen zijn”, besluit Carol Derycke.

Het Poezenhuis sluit op 10 maart zijn deuren in Rumbeke en opent op 1 april terug in de Vijfstraat 21 in Meulebeke.

(CDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier