Poes draait mee in motor van wagen... maar overleeft het avontuur!

27/04/17 om 13:07 - Bijgewerkt om 13:06

De wagen zelf verging het minder goed, daar was flink wat schade.

Poes draait mee in motor van wagen... maar overleeft het avontuur!

Een vreemd ongeval in Westrozebeke deze week, waar een kat zowaar de strijd met een wagen won.

Het overkwam Jeff en Lies Cool van 't Stuttekot. Zes jaar geleden nam het gezin een kitten van een zwerfkat in huis, toen mama poes niets meer van haar kleintje moest weten. "We hebben haar toen met de fles opgevoed", vertelt Lies. "We noemden haar Loesje poesje en intussen is ze ongeveer zes jaar oud."

Maar deze week liep het dus bijna fataal af voor Loesje poesje. "Ze lag blijkbaar vaak in de wielkas van onze wagen, een Volkswagen Tiguan, te slapen," aldus Lies. Vermoedelijk merkte het dier te laat dat de wagen zou vertrekken en zat het arme beest nog onder de motorkap toen de auto startte.

Aanvankelijk merkten de eigenaars nog niet dat er iets was gebeurd, maar toen ze een factuur gingen afhandelen aan Westvlees, stond de wagen plots in panne. En thuis werd de zwaar toegetakelde poes aangetroffen. "We dachten eerst dat de poes aangereden was en dat dacht de dierenarts eerst ook", vertelt Lies. Maar de garagist kon klaarheid scheppen. Daar zagen ze aan het haar dat Loesje poesje tegen de Multi V-riem moet gelegen hebben. Door het uitgetrokken haar sprong de riem en raakte die vervolgens tussen de distributieriem en de krulaspuoillie.

Voor de poes liep het gelukkig af, maar voor het gezin Cool is het wel een dure grap. "Omdat het onze eigen kat is, komt de verzekering niet tussen", aldus Lies. En dus moeten ze de gepeperde rekening zelf betalen... "We gaan veel stutjes moeten verkope!n", zegt Lies nog op Facebook.

Het blijkt overigens een fenomeen dat nog wel eens voorkomt, want een vriendin van Lies en Jeff zat een tijdje geleden ook met een half gescalpeerde kat door een verkeerd ingeschat verblijf onder de motorkap. Daar bleef de wagen gelukkig gespaard van grote schade...

(FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!