Plopsaland investeert in kinderafdeling ziekenhuis van Veurne

Redactie KW

Na de pretparken, het zwembad en binnenkort het hotel, investeert Plopsa nu ook in de inrichting van een ziekenhuis, de kinderafdeling van het AZ Sint-Augustinus in Veurne zal begin volgend jaar de Plopsa-sfeer uitademen.

In het ziekenhuis zelf zijn ze blij met de steun. “We beperken ons wel tot Plopsa-decoratie. De kinderafdeling wordt geen attractie“, benadrukt verpleegkundig directeur Bert Cleuren.

Precies tien jaar nadat de vereniging JCI Veurne-Westkust de plopsakliniek voorstelde in het AZ Sint-Augustinus in Veurne doet Plopsaland zelf het nu opnieuw. “We zijn de kinderafdeling volledig aan het vernieuwen en dat moet eind dit jaar klaar zijn”, zegt directeur Lieven Vermeulen van het AZ Sint-Augustinus. “We hadden dankzij JCI al een decoratie met Plopsafiguren, maar dat was gedateerd en minder professioneel. Nu heeft Plopsa er zijn specialisten op gezet met een totaalconcept als gevolg. We vinden het alvast een meerwaarde dat er een thema uit eigen streek aan bod komt. De kinderen zullen de herkenbare figuren zeker appreciëren.”

Verpleegkundig directeur Bert Cleuren onderlijnt dat de kinderafdeling geen pretpark wordt. “Het blijft beperkt tot de decoratie. In het centrale onthaal zal Plopsa wel een Maya-figuur plaatsen. Vervolgens zullen de wachtkamer en de zestien kamers op onze kinderafdeling in een Plopsa-kleed zitten. Dat gaat van behangpapier met Plopsa-figuren in de gang tot versieringen op de deuren en gordijnen. De samenwerking met JCI behouden we. Die vereniging had inderdaad al Plopsafiguren aangebracht. Toen we onze kinderafdeling wilden vernieuwen vroegen we Plopsaland de toestemming om die opnieuw te mogen gebruiken. Daarop stelden ze zelf voor om de inrichting te doen.”

Het is voor de kinderen zoveel leuker als ze in een mooi en herkenbaar decor kunnen genezen

Het is de eerste keer dat Plopsa investeert in de decoratie van een ziekenhuis. “Jaarlijks steunen we een goed doel en dit keer is dat het ziekenhuis in Veurne”, bevestigt Plopsabaas Steve Van den Kerkhof. “We trekken 50.000 euro uit voor de volledige thematisering van de vernieuwde kinderafdeling. Ik denk maar aan kleurrijke gordijnen en muren en uiteraard onze figuren op de muren. Daarnaast schenken we aan de patiënten gadgets. Ik zie dat zeker niet als een promotie voor ons pretpark. Het is voor de kinderen zoveel leuker als ze in een mooi en herkenbaar decor kunnen genezen. We hebben al jaren een goede samenwerking met het ziekenhuis van Veurne en proberen lokaal initiatieven te steunen. Ik denk maar aan de Driedaagse De Panne-Koksijde of het voetbal in Adinkerke en De Panne. Elk jaar kiezen we echter een groot goed doel. Zo steunden we Cunina die kansarme kinderen in ontwikkelingslanden helpt of Villa Samson in Brussel waar terminale kinderen hun huisdieren kunnen ontmoeten in het ziekenhuis. Ook met Make a Wish hebben we een goede samenwerking. Voorlopig investeren we enkel in het ziekenhuis van Veurne en het is niet onze ambitie om over heel Vlaanderen Plopsa-ziekenhuizen in te richten. Dat zou wel kunnen in de steden waar we nog Plopsa-parken hebben, maar daar zijn nog geen concrete plannen.”

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier