Plopsaland had zonder het te weten zes maanden pedofiel in dienst

Redactie KW

Zes maanden lang heeft een twintiger uit Oost-Vlaanderen een job gehad bij Plopsaland De Panne, terwijl hij kort voordien nog maar veroordeeld was in een pedofiliezaak.

Steve Van den Kerckhof, CEO van Plopsa Group, schetst hoe dit kon gebeuren. “We weten bij aanvang nooit wat iemand in het dagelijks leven doet”, zegt hij donderdagochtend bij Radio 2 West-Vlaanderen. “Per jaar zien wij zo’n 1.500 werknemers passeren. Maar klaarblijkelijk heeft er inderdaad iemand een tijd bij ons gewerkt die een veroordeelde pedofiel bleek te zijn. Via Randstad is hij eerst als uitzendarbeid bij ons aan de slag gegaan, om na een tijd te solliciteren voor een seizoensjob. Hij kreeg die job en kwam terecht in het magazijn en de afdeling operations.”

Plopsaland vraagt van zijn werknemers wel altijd een officieel bewijs van goed gedrag en zeden en daarop moest het wel héél erg lang wachten bij werknemer Andy W. “Hij had altijd excuses klaar“, aldus Steve Van den Kerckhof. “Hij had nog geen tijd gehad of hij had de dienstdoende ambtenaar niet te pakken gekregen. We weten dat de ene gemeente hier sneller in is dan de andere, daarom ook geven we ons personeel zes weken de tijd om dit in orde te brengen. Maar na die zes bewuste weken is hij dus wel degelijk ontslagen. Toen al was het ons gedaagd dat er iets niet pluis was.”

De jongeman had achttien maanden voorwaardelijk gekregen, maar door bij Plopsaland aan de slag te gaan heeft hij die voorwaarden geschonden. Daardoor moet hij nu opnieuw voor de rechter verschijnen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier