Plopsaland én Bellewaerde vallen opnieuw in de prijzen

13/04/17 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:35

Donderdag werden voor de zevende keer de gerenommeerde Diamond ThemePark Awards uitgereikt. Zowel Plopsaland als Bellewaerde kaapten daarbij maar liefst drie prijzen weg.

Plopsaland én Bellewaerde vallen opnieuw in de prijzen

Het Prinsessia Restaurant in Plopsaland werd verkozen tot 'Beste Restaurant van België'. © GF

De Diamond ThemePark Awards zijn de oscars van de Belgische en Nederlandse pretparken. De awards worden uitgereikt op basis van onlinestemmen en een vakjury. Zo'n 47.000 mensen brachten hun stem uit voor de zevende editie van de awarduitreiking. De vakjury is samengesteld uit pretparkfans uit België en Nederland die minstens twintig parken per jaar bezoeken en dus echte pretparkspecialisten zijn.

Topprioriteit

Bellewaerde sleept voor de tweede maal op rij de award voor beste service in de wacht. "Onze bezoekers onvergetelijke momenten te laten beleven is voor Bellewaerde een topprioriteit", aldus parkdirecteur Stefaan Lemey. "Een warm onthaal en een professionele en vriendelijke dienstverlening dragen wij hoog in het vaandel. Wij zijn dan ook heel fier dat wij deze prijs voor de tweede maal in ontvangst mogen nemen." Daarnaast won Bellewaerde ook nog de prijs van de 'Beste Beleving in de Zoo' met de attractie Jungle Mission én de unieke geboorte van de Amoerluipaardwelpen Esra en Zyra op 21 is door de vakjury verkozen tot 'Leukste Geboorte'. De met uitsterven bedreigde Amoerluipaarden zijn sinds 2014 aanwezig in het park in het kader van een internationaal kweekprogramma dat meteen succesvol bleek na twee jaar.

Meest Kindvriendelijke Pretpark

Plopsaland De Panne werd bij de eerste vijf edities van de verkiezing uitgeroepen tot het 'Meest Kindvriendelijke Pretpark van België'. Vorig jaar won het voor het eerst van Efteling met de titel van 'Meest Kindvriendelijke Pretpark van België én Nederland' en ook dit jaar werd Plopsaland De Panne door een internationale vakjury en 47.000 pretparkliefhebbers met deze titel bekroond. "Het park is een droom voor kinderen van alle leeftijden", legt Patrick Joossens, organisator van de Diamond ThemePark Awards, uit. "Plopsaland De Panne heeft voor elke leeftijdscategorie enorm veel te bieden. Bovendien is er de mogelijkheid om hun favoriete televisiehelden te ontmoeten en daarnaast spreekt Plopsaland De Panne enorm tot de verbeelding van elk kind door de ver doorgedreven thematisering. 'Anubis The Ride' wint voor de zesde maal in de categorie 'Beste Achtbaan van België'. Het Prinsessia Restaurant kwam als grote winnaar uit de bus binnen de categorie 'Beste Restaurant van België'.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!