Plopsaland De Panne lokte vorig jaar 1.275.000 bezoekers en breekt record

Redactie KW

Plopsaland De Panne heeft er met 1.275.000 bezoekers een recordjaar opzitten. 2015 wordt zo mogelijk nog beter, want in het voorjaar opent het nieuwe waterattractiepark Plopsaqua.


Geen grote verrassing bij Plopsaland, want doorheen het jaar communiceerde het attractiepark regelmatig over recordcijfers, onder meer na het Pinksterweekend, herfstvakantie en de kerstvakantie. Met bijna 1,3 miljoen bezoekers overtreft het park 2013, dat met 1,2 miljoen bezoekers ook al een recordjaar was.

“We zijn bijzonder gelukkig met deze eindscore. Het is fantastisch dat het record van 2013 opnieuw werd verbroken”, blikt parkmanager Wim Wauters terug. Volgens het attractiepark werpen de investeringen hun vruchten af. “Afgelopen jaren openden wij in Plopsaland De Panne Mayaland Indoor, de nieuwe themazone Wickieland met twee nieuwe attracties en het Plopsa Theater. Zo kunnen we ons als themapark ook steeds meer profileren als all-weather bestemming”, klinkt het.

Plopsaqua gaat al iets eerder open

2015 wordt een jubileumjaar voor Plopsaland De Panne. Dan viert het park zijn vijftiende verjaardag. Dat doet het onder meer met de opening van Plopsaqua, een investering van 16 miljoen euro, met als paradepaardje de Superloop, een glijbaan die begint met een vrije val van acht meter. Plopsaqua opent op 22 maart de deuren, wat iets vroeger is dan aanvankelijk gezegd.

(Belga)