Plopsa organiseert schuurverkoop op Camping Ter Hoeve

Campingmanager Barbara Fertein verkoopt de oude mascotte en de discobar van 'Hof 't Oye'. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Sinds 1 januari is Plopsa de nieuwe eigenaar van Camping Ter Hoeve in Adinkerke, het levenswerk van de familie Van Ghelluwe.

Nu het eerste vakantieseizoen er bijna opzit, leek dit voor Plopsa het juiste moment om de eerste zondag van september in de voormalige cafetaria/feestzaal ‘t Hof Van Oye’ van de camping een opruimactie te organiseren, die werd aangekondigd als ‘schuurverkoop’.

Het publiek kreeg maar net twee uur de tijd om koopjes te doen. Even voor de schuurdeuren werden opengesteld om 14 uur, inspecteerde Barbara Fertein, de nieuwe campingmanager, of alles wel naar behoren was opgesteld. Barbara legt uit: “Er worden vooral oude borden, glazen, bestek, stoelen… van de camping verkocht, maar er zijn best ook wel aardige nostalgische items bij. Zoals de discobar… want in ‘t Hof van Oye werd elk seizoen stevig gefeest. Heel wat campinggasten herinneren zich ongetwijfeld de levendige bingo-avonden, de uitbundige mosselfestijnen, de miss-&-mister-avonden… Ook de mascotte ‘Oscar Ter Hoeve’ is te koop! En voor de Plopsa-fanaten zijn er stapels oude Plopsaborden…”

Begin september kan Barbara terugblikken op een positief seizoen: “We hebben vastgesteld dat de oude klanten blijven komen. Blijkbaar zijn ze nieuwsgierig of het nieuwe management het wel goed doet, maar eigenlijk hebben we hier nog niets veranderd. We baten de camping van Luc en Marianne nog op dezelfde manier uit. Dit seizoen noteerden we zelfs meer vakantiegangers dan in dezelfde periode vorig jaar. Er zijn uiteraard nieuwe toekomstplannen, met nieuwe themavakantiehuisjes, maar zover zijn we nog niet! Voor mij was dit een nieuwe uitdaging, die ik combineer met mijn taak als coördinator in Plopsaqua. Dat blijkt nu de perfecte mix: een indoor- en een outdoorjob. Hier op Camping Ter Hoeve ben ik heel veel buiten en het familiale contact met de vakantiegasten is een hele positieve ervaring!”

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier