Plein Publique staat garant voor verrassend festival in het Noordhof in Roeselare

Foto SB © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het nieuwe festival tijdens de Batjes in Roeselare krijgt de naam Plein Publique mee. Het is een totaalfestival zonder vaste timetable, met veel verrassende acts.

Vzw Luster, jarenlang de organisator van de Noordhof Feesten, is opnieuw van de partij tijdens het Batjesweekend. Ditmaal niet met het traditionele festival, maar wel met een verrassende tweedaagse met tal van acts. Daarvoor slaan ze de handen in elkaar met De Spil. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni kun je er vanaf 14 uur terecht.

“We wilden niet opnieuw het zoveelste festival organiseren”, vertelt Mathieu Pacqueu van vzw Luster. “Net zoals De Spil wilden we iets vernieuwends op poten zetten, waarbij de nadruk niet alleen op muziek ligt, maar ook op heel wat ander zaken. Al van in de namiddag zal er heel wat te beleven vallen met tal van mobiele acts. Er zullen ook bands optreden, maar we werken niet met een vaste line-up of timetable. Het is de bedoeling dat je je laat verrassen. Wie enkel maar ‘s avonds komt zal al drie vierde gemist hebben.”

“Naar de avond toe zal er wel een mogelijkheid zijn om een dansje te placeren, maar ook hier met vernieuwende muziek. De Turntable Dubbers en Faisal moeten op respectievelijk zaterdag en zondag voor de sfeer zorgen”, aldus Mathieu.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier