Platina voor Léon Notebaert en Yvonne Nachtergaele in Waregem

Leon Notebaert en Yvonne Nachtergaele. © HDV
Redactie KW

Léon Notebaert en Yvonne Nachtergaele, die aan de Albert Servaeslaan op het Torenhof wonen, werden in het stadhuis van Waregem ontvangen door een afvaardiging van het schepencollege onder leiding van schepen Peter Desmet en de gemeenteraad ter gelegenheid van de viering van hun platina huwelijksjubileum.

Léon en Yvonne leerden elkaar kennen als buurjongen en buurmeisje en trouwden zeventig jaar geleden op woensdag 14 juli 1948 om 9.45 uur in Gent. Léon werd geboren op 3 maart 1924 in Huise, als jongste in een gezin met acht kinderen.

Thuis bij Léon werd een café-beenhouwerij uitgebaat. Nadat Léons vader vroeg overleed, namen Léon en Yvonne de beenhouwerij met het café Huis van Commerce over. Wegens onteigening in 1964 moesten Léon en Yvonne noodgedwongen de zaak stopzetten en kwamen ze in Waregem wonen. Léon ging aan het werk in de beenhouwerij van de Unic. Uiteindelijk eindigde hij zijn loopbaan bij de firma Renson. In 1982 ging Léon welverdiend met brugpensioen. Zijn vroegere hobby’s waren kaarten en postzegels verzamelen.

Yvonne werd geboren op 10 april 1925 in Huise op een boerderij, als 15de in een gezin met 17 kinderen. Yvonne was altijd een bezige bij, want naast haar werk in de beenhouwerij stond ze ook in voor de zorg van het huishouden en de opvoeding van de kinderen.

In het huwelijk van Léon en Yvonne werden twee kinderen geboren: Liliane, gehuwd met Jacques Staelens en Roland, gehuwd met Jacintha Debels. Daarbij kennen ze de vreugde van vier kleinkinderen: Barbara, Simon, Loore en Andreas. Er zijn zes achterkleinkinderen, met een zevende op komst: Emiel, Marie, Emma, Servaes, Korneel en Finn.

In 1980 ging Yvonne welverdiend met brugpensioen. De jubilarissen hebben niet anders dan goede herinneringen overgehouden aan de mooie vakanties aan de Belgische kust, in Bretagne, twee keer Nice en Lourdes.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier