Platform moet vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk in Roeselare op elkaar afstemmen

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

In samenwerking met Howest en de provincie West-Vlaanderen lanceerde Stad en OCMW Roeselare donderdagmiddag het digitaal platform Roeselare Vrijwilligt.

Met het nieuw initiatief hoopt de stad een brug te slaan tussen organisaties en mensen die graag als vrijwilliger aan de slag willen.

Het project is gestart vanuit de vraag ‘Hoe kunnen wij, als vrijwilligersorganisatie, beter werken?’ en ‘Hoe kunnen we vrijwilligers beter bereiken en met hen omgaan?’ “In onze zoektocht naar menselijk kapitaal horen we te vaak dat mensen door een gebrek aan tijd, inzicht, kennis en netwerk, niet tot bij de juiste instanties geraken. Daar proberen wij iets aan doen”, aldus Benjamin Schatteman, coordinator VOC De Opstap

Vanaf vandaag kan iedereen die zich geroepen voelt, zich inschrijven op www.roeselarevrijwilligt.be. Het platform bundelt de organisaties uit regio Roeselare en hun beschikbare taken. Maar ook burgers met een idee die daarvoor tot bij de juiste mensen willen geraken, kunnen van het platform gebruik maken.

(AM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier