Plannen industriezone Menen West definitief afgevoerd

Redactie KW

De Raad van State heeft de plannen voor de nieuwe industriezone Menen-West definitief naar de prullenmand verwezen.


Volgens de raad zouden de omwonenden met de huidige plannen te veel overlast krijgen. De beloofde ‘verzachtende maatregelen’ zijn al te onzeker en niet verplicht opgelegd. Er werd ook te weinig naar betere plaatsen voor de inplanting van nieuwe industrie gezocht.

Met deze uitspraak treedt de Raad van State de bezwaren bij waarmee het actieplatform Menen-West naar dit rechtscollege trok. “De eindconclusie is dus dat noch de stad noch de provincie de belangen van haar burgers in deze zaak voldoende heeft behartigd”, voegt woordvoerder Filippe Verfaille er nog aan toe. “We vragen de bestuursniveaus dan ook om zich grondig te bezinnen en om alle pogingen om Menen verder te bezwaren met industrie van de zwaarste klassen definitief te staken.”

Filippe Verfaille voegt er nog aan toe dat die eis niet onterecht is, omdat er al een nieuw dossier voor een industriezone op Menen-West klaargestoomd wordt. “Menen en Wervik hebben niet gewacht op de uitspraak om via de provincie een nieuw Milieu Effecten Rapport (MER) aan te vragen.”

(Lien)