Pizzaweek bij Den Tatsevoet in Izegem

Vincent Serbruyns van Den Tatsevoet. (Foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Den Tatsevoet verkoopt van maandag 19 tot en met vrijdag 23 mei pizza’s om de kas wat te spijzen. Het arbeidszorgbegeleidingscentrum bezorgt mensen met psychische problemen een zinvolle dagbesteding.

Vincent Serbruyns (41) is een van de drie arbeidszorgbegeleiders van Den Tatsevoet, dat opereert vanuit de Ommegangstraat 19, in de schaduw van de Sint-Jozefskliniek. “Onze instelling heeft drie functies”, legt hij uit. “Zo zijn we een springplank voor mensen richting een sociale of beschutte werkplaats en ook om de stap naar het gewone arbeidscircuit te maken. We zijn ook een vangnet voor mensen die door omstandigheden hun gewone job niet langer kunnen uitoefenen. Zij kunnen tijdelijk in Den Tatsevoet terecht. Maar we zijn vaak ook een eindstation voor mensen voor wie dit arbeidsniveau perfect is.”

En om de kas te spijzen, organiseert Den Tatsevoet straks een pizzaweek. “Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 mei spant iedereen zich in om zoveel mogelijk pizza’s te bakken, die we aan democratische prijzen verkopen. Het is onze derde editie en de aantallen van de voorbije keren doen het beste vermoeden. Vier jaar geleden verkochten we duizend pizza’s, twee jaar geleden 1.200 exemplaren en dit jaar willen we ons record weer verbreken.”

(PVH)

Info: 051 31 18 02, dentatsevoet@samenspel.be en www.facebook.com/Pizzaweekdentatsevoet.

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier