Pittemse nieuwe jeugdlokalen en polyvalente zaal officieel geopend

Samen met gouverneur Carl Decaluwé onthulde burgemeester Ivan Delaere de gedenkplaat in de inkom van De Magneet. © JG
Redactie KW

Op zaterdagavond 26 september werden de nieuwe jeugdlokalen, die door de KSA en Chiro reeds enkele weken geleden in gebruik werden genomen, samen met de nieuwe polyvalente zaal ‘De Magneet’ officieel geopend in aanwezigheid van tal van genodigden.

Na het welkomstwoord van jeugdschepen Annick Debonné kregen de Speelpleinwerking, de KSA en de Chiro het woord en alle drie waren ze dolenthousiast over hun nieuwe onderkomen. Na hen schetste schepen Peter Gelaude de lange weg die afgelegd werd vanaf de eerste plannen in 2007 tot op de dag van vandaag. Hij maakte ook van de gelegenheid gebruik om enkele mensen eens extra in de bloemen te zetten.

Gouverneur Carl Decaluwé beklemtoonde in zijn speech het belang van jeugdbewegingen in Vlaanderen en de essentiële rol die geschikte ruimte speelt in het succes ervan. Burgemeester Ivan Delaere legde in zijn toespraal de nadruk op de financiële uitdaging, die dit betekent voor de gemeente en keek vooruit naar de toekomst. Na het officiële gedeelte volgde een rondleiding door de nieuwe lokalen en werd de gedenkplaat onthuld. Nadien volgde nog een receptie met walking dinner. Tijdens de opendeurdag op zondagnamiddag 27 september krijgen de inwoners van Pittem en Egem de gelegenheid het project van naderbij te bekijken.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier