Pittemse Kinderstoet voor het eerst op zaterdag

Redactie KW

Bij de voorstelling van het officiële programma van de Sint-Godelievekermis vielen vooral het verplaatsen van de Dag van het Kind en de grotere rol voor het Verbiestplein meteen op.

Het officiële programma van de Sint-Godelievekermis, zeg maar de feesten rond Zotte Maandag, is voorgesteld. Net als vorig jaar werden ook dit jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd. Een eerste opvallende verandering is het verplaatsen van de Dag van het Kind met de 39ste Kinderstoet van maandag naar zaterdag 8 juli. Deze wijziging kwam er vooral op vraag van de ouders, die nu geen verlof meer moeten nemen om hun kinderen te zien schitteren in de stoet en dus hopelijk in groten getale zullen aanwezig zijn.

Verbiestplein

Daarnaast krijgt het Verbiestplein, waar een grote tent zal komen, ook een grotere rol. Daar vinden onder meer het optreden van Circus De Sven na de kinderstoet het aperitiefconcert van de fanfare plaats. Uiteraard is het ook elk jaar opnieuw uitkijken naar de gastvedette voor het feest van Zotte Maandag op 17 juli. Deken Ignace Carron en zijn echtgenote Carine Impe krijgen dit jaar het gezelschap van de rondborstige Wendy van Wanten en haar onafscheidelijke Franske. Het dekenpaar kijkt alleszins al uit naar twee spetterende feestweken en hopelijk een zonovergoten Zotte Maandag. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier