Pittems familiekoor brengt homage aan overleden dirigent

Redactie KW

In 2014 vatte Geert Vincent het plan op om, naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag, een lenteconcert te geven met het door hem opgerichte familiekoor Vincent-Monteyne. Zijn onverwachte overlijden op 1 maart 2015 maakt een abrupt einde aan de plannen.

De activiteiten van het koor stonden na het wegvallen van Geert op een laag pitje tot eind vorig jaar het idee groeide om de draad weer op te pakken en de plannen voor een concert weer van onder het stof te halen. Dit resulteerde in het huldeconcert ‘Homage aan Geert’, dat het koor op zaterdag 12 maart organiseert. Voor de muzikale begeleiding en intermezzo’s werd een beroep gedaan op Koperkwintet Brassta !, waarin onder meer de neef van Geert Nico Monteyne meespeelt.

In een eerste deel van het concert zullen meer klassieke stukken ten gehore gebracht worden, muziek die Geert nauw aan het hart lag. In een tweede deel zullen stukken gebracht worden die meer aansluiten bij het modernere genre. Het concert gaat door om 20 uur in zaal De Magneet in Pittem en kaarten kosten 10 euro (waarin één consumptie inbegrepen is). Kaarten zijn te bekomen bij de koorleden en via 0471/41 96 88. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier