Pittemnaar stelt eigen ‘Crazy Monday Gin’ voor

Yuri Demeyer met zijn eigen 'Crazy Monday Gin'. © Foto JG
Redactie KW

Pittemnaar Yuri Demeyer is gepassioneerd geraakt door gin en kreeg een jaar geleden het idee om zelf een gin op de markt de brengen. Op vrijdagavond 13 mei werd deze officieel voorgesteld.

In het uitgaansleven dronk Yuri wel eens een gin-tonic, maar langzaamaan werd hij nieuwsgieriger naar de smaak van verschillende soorten gin. Hij ging zich dus meer en meer verdiepen in deze drank, ging er meer over lezen en opzoeken en ging ook experimenteren met verschillende tonics en gins. Zo groeide een jaar geleden het idee om een eigen gin op de markt te brengen. Het idee bleef een tijdje sudderen, maar een toevallige ontmoeting met een gin-specialist en distillateur bracht de plannen in een stroomversnelling.

Intense afdronk

Er werd een eigen smaak gecreëerd en er moest uiteraard ook een originele naam gevonden worden. Als Pittemnaar was de inspiratie snel gevonden bij de jaarlijkse hoogdag van Zotte Maandag: Crazy Monday Gin. Er werd een toepasselijk logo ontworpen, de juiste fles werd gezocht en uiteindelijk kon op 13 mei het resultaat aan het publiek voorgesteld worden. Het werd uiteindelijk een citrus florale premium gin met een zoete start en een intense afdronk, die fris overkomt en uitermate geschikt is om uitgezakt van te genieten.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier