Pittemnaar Peter-Luc verzamelt blikjes van over de hele wereld

Peter-Luc is er in geslaagd sinds augustus 2011 al een hele muur te vullen met zijn verzameling drankblikjes. (Foto Jan)
Redactie KW

De verzameling die Peter-Luc Blanckaert de voorbije 2,5 jaar opgebouwd heeft, is wel erg origineel : hij is een fervente verzamelaar van drankblikjes van over de hele wereld. Hij doet dat zonder hier veel geld aan te spenderen.

“De verzameling is eigenlijk per toeval ontstaan”, steekt Peter-Luc (51) van wal. “We waren in augustus 2011 met het gezin op reis in het Nederlandse Oosterhout, toen we tijdens een fietstocht opmerkten dat sluikstorten ook in Nederland een plaag is. Het viel echter op dat er veel andere blikjes langs de weg lagen dan bij ons. Onder meer één veelkleurig blikje trok mijn aandacht. Ik nam het mee en de volgende dag besloot ik samen met mijn stiefzoon eens langs het kanaal te fietsen en we verzamelden 15 verschillende blikjes. Op die manier is de verzameling begonnen.”

Vandaag staat de teller al op meer dan 710 blikjes uit allerlei landen. Veel geld heeft hij er niet aan uit, volle drankblijkejs kopen doet hij dus niet. Hij vraagt wel aan iedereen die op vakantie gaat om (lege) blikjes mee te brengen van zijn of haar vakantie-oord.

(JG)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 14 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier