Pittem start in 2017 met de renovatie van de sporthal

In het budget voor 2017 is onder meer geld voorzien om te starten met de renovatie van de sporthal. © JG
Redactie KW

Tijdens de laatste gemeenteraad op maandagavond 19 december moest de raad zich vooral buigen over het gemeentebudget voor 2017.

Naar jaarlijkse gewoonte stond de laatste gemeenteraad van het jaar in het teken van het budget voor het komende jaar en de inpassing hiervan in het lopende meerjarenplan. Opmerkelijk was allereerst dat er voor gekozen werd om het meerjarenplan met één jaar te verlengen tot 2020, volgens burgemeester Ivan Delaere enerzijds met het oog op het bepalen van de autofinancieringsmarge en anderzijds om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van de financiële toekomst van de gemeente.

Daarnaast bleek dat de werkingskosten met 6,7 % dalen, terwijl de werkingssubsidies lichtjes stijgen. Wat de investeringen betreft staan onder andere het nieuwe fietspad langs de Meulebekestraat en de verdere verbetering van de landbouwwegen op het budget voor 2017. Wat gebouwen betreft, zal volgend jaar begonnen worden met de plannen voor de renovatie van de sporthal en de ontwikkeling van de site van de oude jongensschool in de Eikeldreef.

Wanneer tot slot alle kosten en baten bij elkaar opgeteld werden voor volgend jaar en de komende jaren, bleek Pittem zowel op vlak van het resultaat op kasbasis als wat de autofinancieringsmarge betreft, op de goede weg te zijn om ook de komende jaren financieel gezond te zijn.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier