Pionier afdeling geneeskunde KULAK Herman Verresen overleden

Herman VERRESEN - MOEN - 20/01/1934 - 13/06/2017 © ED
Redactie KW

Op dinsdag 13 juni is Herman Verresen rustig ingeslapen in Kortrijk.

Herman werd geboren in Antwerpen bracht zijn jeugd door in Schoten. Daar liep hij school en zat hij in de Scouts. Later ging Herman naar Antwerpen naar school en zijn hogere studies tot professor in de geneeskunde volgde hij in Leuven. Daarna werd hij door de toenmalige rector van de universiteit uitgezonden naar Kortrijk, om er de afdeling geneeskunde op te starten. Hij was Emeritus gewoon hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van K.U. Leuven. Herman gaf jaren les en was daarnaast ook gerechtsgeneesheer. Heel veel zaken in Kortrijk gingen door zijn handen.

Herman was de weduwnaar van Renée Hoornaert, die twee jaar geleden overleed. De zoon is Piet. Het gezin kwam in Zwevegem wonen en woonde lange tijd in Moen. Het laatste jaar verbleef Herman in woonzorgcentrum Sint-Amand in Zwevegem.

Hermans grootste hobby was het verzorgen van zijn dieren op zijn hoeve. Hij ging ook af en toe eens naar het voetbal kijken.

De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 24 juni om 11.30 uur in crematorium Uitzicht, Ambassadeur Baertlaan 5 in Kortrijk.

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier