Pieter Steyaert en Christian Dantschotter krijgen Gouden Merels in Oostkamp

Pieter Steyaert en Christian Dantschotter vielen in de prijzen. © GST
Redactie KW

Op het bedankingsfeest van de vrijwilligers in sport- en cultuurcomplex Ridefort werden de Gouden Merel voor sportverdienste, sociale inzet en publieksprijs uitgereikt.

Elk jaar tijdens de week van de vrijwilliger biedt de gemeente Oostkamp de nodige aandacht aan de vele vrijwilligers die in een of andere vereniging of op een ander vlak meehelpen om van Oostkamp een betere gemeente en vooral een warmere samenleving te maken.

Dit jaar werden alle vrijwilligers uitgenodigd in het cultuur- en sportcomplex Ridefort in Ruddervoorde, waar ze met meer dan 450 present tekenden voor een feestavond. “Wat zouden we doen zonder onze vrijwilligers, ze vormen de ruggengraat van vele verenigingen, organisaties, scholen en buurtwerkingen, maar ze zijn evenzeer zeer pertinent aanwezig in onze twee woonzorgcentra Sint-jozef en Ter Luchte”, weet burgemeester Jan de Keyser te vertellen in zijn toespraak.

“We werden verkozen tot de strafste gemeente van Vlaanderen en dat was niet alleen te danken aan het bestuur van de gemeente, maar zeker aan de vrijwillige inzet van jullie, de vrijwilligers. Daarom wil ik jullie een dik duim geven. Dit feest is het minste wat we kunnen terugdoen voor de vele vrije tijd die jullie opofferen voor onze samenleving.”

Gouden Merels

Met de Gouden Merels huldigt het gemeentebestuur een Oostkampse vereniging of persoon die zicht uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt en met zijn of haar prestaties uitstraling geven aan de samenleving binnen Oostkamp tot ver buiten de gemeentegrenzen. Dit jaar werden drie Gouden Merels uitgereikt. De Gouden Merel voor sportverdienste werd dit jaar toegekend aan Pieter Steyaert. Hij startte onder de vleugels van KSV Oostkamp een voetbalploeg op voor kinderen met een fysieke beperking. Binnen de ploeg is er een grote diversiteit qua leeftijd en problematiek. Dat maakt het werken binnen de groep er niet evidenter op. Pieter kan van iedere training een waar sportief feest maken. De bevolking van Oostkamp was het duidelijk eens met de vakjury, want met een stemmenaandeel van 25% van de 1.570 stemmen werd ook de publieksprijs toegekend aan Pieter.

Vrijwillig chauffeur in de bloemetjes

De Gouden Merel sociale inzet ging naar de gepensioneerde kaartjesknipper Christian Dantschotter. Hij werkt als vrijwillig chauffeur bij dagcentrum De Regenboog en in het zorgcentrum Oostkamp. Vier dagen per week haalt hij personen thuis op om hen naar het dagcentrum te brengen om ze dan s ‘avonds terug naar hun thuisadres te voeren. Het zijn zwaar hulpbehoevende en dementerende personen voor wie hij door de jaren heen een vertrouwd gezicht is. Christian is vooral een communicatieschakel tussen thuis en het dagcentrum.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier