Piet Huysentruyt gaat koken voor het goeie doel in Afrika

21/09/16 om 20:31 - Bijgewerkt om 20:29

De sterrenchef doet mee aan 'Chefs who share' in Johannesburg.

Piet Huysentruyt gaat koken voor het goeie doel in Afrika

© BELGA

De bekendste tv-chef van Vlaanderen én één van de Vlaamse chefs met een Michelinster op zijn naam zit niet graag stil. Eind deze maand zal Piet naar Johannesburg vliegen alwaar hij samen met de crème de la crème van de Zuid-Afrikaanse chefs zal koken voor het goede doel tijdens 'Chefs who share'.

'Chefs Who Share' is een jaarlijks evenement dat voor de eerste keer in Johannesburg wordt georganiseerd en waar de grootste chefs van Zuid-Afrika samenkomen om te koken voor het goede doel. De opbrengst van het evenement wordt geschonken aan organisaties die actief zijn op het vlak van jeugdontwikkeling en aan het 'Veggie Box Initiative' dat voorziet in voedingrijke maaltijden en de aanleg van duurzame groententuinen voor kansarme kinderen.

Het exclusieve diner is gekoppeld aan een kunstveiling, ook tvv deze initiatieven. De voorbije jaren slaagde de organisatie erin 6 miljoen RAND (ongeveer ? 400.000) in te zamelen en is zo een van de belangrijkste 'fundraisers' in Zuid Afrika.

Piet Huysentruyt heeft geen moment getwijfeld om deel te nemen. "Mijn roots liggen in Afrika en ik houd van het continent", vertelt hij. "Sinds ik enkele jaren geleden op vakantie ging naar Zuid-Afrika zit het land onder mijn huid. Als ik zie welke grote namen deelnemen aan het evenement ben ik trots erbij te mogen zijn en op die manier een steentje bij te kunnen bijdragen tot het verbeteren van de leefomstandigheden van kansarme kinderen."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!