Pierre Van Nieuwenhuyse is laureaat Egemse Verdienste

02/10/16 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:09

Voor de 23ste keer organiseerde de ERC (Egemse Raad voor Cultuurbeleid) op zaterdag 1 oktober een Dag van de Egemse Gemeenschap.

Pierre Van Nieuwenhuyse is laureaat Egemse Verdienste

Pierre kreeg naast een officiële oorkonde een luxeafdruk van een gedicht van Toon Vanlaere. We zien van links naar rechts Wim Popelier, voorzitter Marc De Laere, Rosa Vandycke, Pierre Van Nieuwenhuyse en zijn echtgenote Marijke Vanhoorne. © JG

Sinds 14 jaar wordt hierbij ook een Laureaat Egemse Verdienste verkozen. Dit jaar viel de eer te beurt aan Pierre Van Nieuwenhuyse. De ERC kan gezien worden als de officieuze dorpsraad van Egem en organiseert in dit kader al 23 jaar een Dag van de Egemse Gemeenschap. 14 jaar geleden werd beslist om op deze dag een Egemnaar, die zich op socio-cultureel vlak voor Egem ingezet heeft, te huldigen als Laureaat Egemse Verdienste. Dit jaar werd Pierre Van Nieuwenhuyse als laureaat gekozen.

Pierre is sinds vele jaren actief als bestuurslid van de Gezinsbond van Egem en is binnen Neos Pittem-Egem de verantwoordelijke voor de kaartingen. Hij zetelt ook al vele jaren in de ERC, maar wordt vooral in de bloemen gezet voor zijn inzet binnen het Egemse Feest- en Sportcomité. Sinds 1973 is hij er al bestuurslid, hij was van 1984 tot 2000 ondervoorzitter en van 2000 tot 2014 voorzitter. Onder zijn leiding werd onder andere de driedaagse Sint-Germanuskermis weer nieuw leven ingeblazen zodat dat vandaag hét ontmoetingsmoment voor de Egemse gemeenschap is. Hij zorgde ook voor een verjonging binnen de bestuursploeg, zodat het voortbestaan van de vereniging verzekerd is.

(JG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!