Pierre Serry vraagt voorwaardelijke vrijlating

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord heeft de verdediging van Pierre Serry (66) een verzoekschrift tot voorlopige invrijheidsstelling ingediend. Serry zit ondertussen ruim vijf jaar in voorhechtenis. Zijn verzoek wordt om 15 uur behandeld door de Brugse correctionele rechtbank.

Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in het West-Vlaamse Wingene. Zijn schoonvader André Gyselbrecht wordt door de speurders beschouwd als de opdrachtgever voor de moord. Pierre Serry trad op als tussenpersoon bij het beramen van de moord. Het lichaam van Saelens werd twee weken na de feiten ook aangetroffen vlak bij een chalet van Serry in Maria-Aalter.

Tijdens het onderzoek hield Pierre Serry jarenlang de lippen stijf op elkaar. Uiteindelijk bekende hij in 2016 dan toch dat hij van dokter Gyselbrecht de opdracht kreeg om Saelens uit de weg te laten ruimen. Uiteindelijk gaf Gyselbrecht dat tijdens het proces ook toe.

Op 3 april vroeg Pierre Serry al tevergeefs om zijn voorwaardelijke vrijlating. Toen verwezen zijn advocaten naar zijn medische problemen en naar de jarenlange voorhechtenis. Om 15 uur zal de rechtbank zich over het nieuwe verzoek van Serry buigen. Een uur later hervat het eigenlijke proces over de kasteelmoord.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier