Pierre Devos viert zijn honderdste verjaardag in Wevelgem

Redactie KW

De eeuweling woonde tot zijn 99ste zelfs nog zelfstandig, maar verblijft nu in een rusthuis in Wevelgem.

Peter John Devos werd op 3 september 1915 in Kansas City in de Verenigde Staten geboren. Zijn ouders – Jules Devos en Lucie Vanneste – die in Bissegem woonden, waren net voor de oorlog naar de VS gevlucht. Het gezin keerde in 1925 terug naar Bissegem.

Niet van tegenslag gespaard

Peter John werd ondertussen als Pierre aangesproken. Pierre trouwde met Germaine Foulon en ging in Wevelgem wonen. Samen kregen ze met Monique, Liliane en Viviane drie dochters. Monique overleed toen ze pas vijf was, Liliane stierf op haar 39ste. Toen dochter Viviane trouwde, verhuisden Pierre en Germaine naar Aalbeke. Viviane was voor haar huwelijk in haar ouderlijk huis een kapsalon begonnen. Pierre werkte zijn hele beroepscarrière als automechanicien in een garage in de Noordstraat in Kortrijk. Hij ging op zijn zestigste met pensioen. Zijn vrouw overleed toen hij 68 was.

Pierre bleef tot zijn 99ste zelfstandig wonen. In augustus 2014 nam hij zijn intrek in het woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem. Daar mocht hij donderdag honderd spreekwoordelijke kaarsjes uitblazen.

(CR – Foto CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier