Piano’s palmen Kortrijk in tijdens Sinksen16

Redactie KW

In de foyer van de Schouwburg werd dinsdag het programma van Sinksen16 voorgesteld.

Een drumspektakel met vuurwerkconcert als fikse opener, twee festivals op het Schouwburgplein en piano’s op verschillende locaties in de stad.

Het zijn slechts enkele van de nieuwigheden tijdens Sinksen16 in Kortrijk. De organiserende vzw FiK (Feesten in Kortrijk) deed een oproep naar originele ideeën en selecteerde een 50-tal projecten die elk een plek krijgen in de stad. Wie voor het eerst een project opzet, is Piano’s Maene. “Vanaf 16 april plaatsen wij de piano centraal in het Kortrijkse straatbeeld”, zegt Dominique Maene. “In de kiosk op de Graanmarkt pakken we uit met Radio Piano waar op zaterdag en tijdens de Sinksenfeesten verschillende singer-songwriters concertjes zullen geven. Nog tijdens de Sinksenfeesten nodigen we de Kortrijkzanen uit om ook zelf op de toetsen te spelen. Op verschillende podia in de stad zullen piano’s ter beschikking staan.”

Vrijwilligers gezocht

Ondertussen is de rommelmarkt zo goed als uitverkocht. “In tien minuten waren 730 van de 1.000 standplaatsen ingenomen”, zegt schepen en FiK-covoorzitter Kelly Detavernier (N-VA). “Nu zijn er nog zo’n 130 plaatsen over de twee dagen beschikbaar.” De stad Kortrijk werkt dit jaar voor het eerst met FiK-jetons op alle locaties. “Het gaat in totaal om 300.000 jetons”, zegt Detavernier. “We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die jetons aan de man willen brengen.”

(NV/Foto JVGK)

>> Het volledige programma van Sinksen lees je via www.kortrijk.be/sinksen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier