Photoshop ten top: burgemeester verschijnt als reus op nieuwjaarskaartjes

Redactie KW

Op de nieuwjaarswensen van Ignace Dereeper, burgemeester in Oudenburg, is een foto te zien, maar de aandachtige kijker heeft toch snel in het snotje dat er iets niet klopt…

Het mag dan al gaan over een gephotoshopte afbeelding, maar volgens de burgemeester zit er een boodschap achter.

“Momenteel staat de Abdijhoeve nog in de schaduw van de burgemeester, binnen enkele jaren zal dit omgekeerd zijn en zal ik me in de schaduw van deze mooie site bevinden“, geeft Ignace Dereeper als uitleg.

“Hoe de foto tot stand kwam? Wel, heel recent was ik aanwezig op een belangrijk huwelijksfeest in Roeselare. De dresscode was er in pitteleer voor de mannen. Daar werden uiteraard heel wat foto’s genomen en bij een er van dacht ik om die nog eens te gebruiken.”

De foto van de burgemeester in mooi uitgedost uniform – zoals hij het zelf noemt – gaf aanleiding om zichzelf groot in de poort van de Abdijhoeve te zetten. “Natuurlijk sta ik er heel groot op in verhouding tot de poort, die veel hoger komt. Nu kan dit nog. Binnen enkele jaren zal Ignace Dereeper in omvang verminderen en naar de achtergrond verdwijnen en zal de Abdijhoeve staan te blinken…”

Wordt de Stationsstraat de Dereeperlaan?

“De appreciatie van deze aankoop zal in de komende jaren ongetwijfeld nog toenemen en wie weet, misschien wordt de Stationsstraat dan omgedoopt tot Dereeperlaan als zijn mooiste verwezenlijking. En als dé uitstraling voor onze historische stad”, lacht de burgervader.

De foto is onder meer al verschenen in het programmaboekje van De Kaproenen naar aanleiding van de toneelvoorstelling De Rode Vloot. “Ik heb er al heel veel positieve en leuke reacties op gekregen”, besluit de burgemeester.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier