Philippe Dejan uit Wervik na korte ziekte overleden

Redactie KW

Philippe Dejan was voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij De Leie, jarenlang voorzitter van de Wervikse Zwemclub, organisator van Bolle Bolle Sint-Martin en ondernemer op rust.

Na een korte ziekte is Philippe (64) dinsdag in het AZ Delta Menen overleden. Zijn overlijden betekent een groot verlies voor de Tabaksstad, want zijn inzet voor het verenigingsleven was groot.

Philippe was tien jaar zelfstandige verkoper van encyclopedieën en begon in 1982 met het familiebedrijf bvba Dejan. De activiteiten zijn voornamelijk de verdeling van autocosmetische producten in garages, carrosseriebedrijven en carwashes. De firma bevindt zich in de Robert Klingstraat en is ons land exclusief verdeler van Autoglym en Nerca. Nadat Philippe enkele jaren geleden met pensioen ging, is zijn zoon Steve nu zaakvoerder. Philippe was ook achttien jaar voorzitter van de Wervikse Zwemclub waarvan zijn echtgenote meter is. Nadat hij er ruim twee jaar geleden stopte, werd Philippe omwille van zijn grote verdiensten erevoorzitter.

De vorige gemeenteraadsverkiezingen drie jaar geleden stond Philippe Dejan voor de eerste keer op de lijst van Open VLD. Zijn zoon Christophe is voorzitter van de plaatselijke afdeling en gewezen gemeenteraadslid. Philippe Dejan was elke gemeenteraad trouw op post in het publiek. Zo ook nog dinsdag precies drie weken geleden.

Naast een levensgenieter was Philippe vooral ook iemand met een groot hart die veel presteerde voor het verenigingsleven. Zo organiseerde hij een paar keer met groot succes Bolle Bolle Saint-Martin, een belevingswandeling voor heel het gezin en in november vorig jaar goed voor maar liefst 330 deelnemers.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 31 oktober om 10 uur in de Sint-Medarduskerk.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier