Philip Verbrugghe uit Sint-Eloois-Winkel rijft nationale biljarttitel binnen

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Een dikke maand geleden behaalde Philip zijn grootste triomf: kampioen van België. “Ik moest vijf partijen afwerken en de eerste verloor ik”, blikt hij terug. ” De resterende vier wedstrijden sloot ik overtuigend af, met de titel als beloning.”

Philip Verbrugghe een bekende Winkelnaar noemen, is een understatement van jewelste. Zijn ouders runden jaren café De Gilde, de man was een bekend en begenadigd minivoetballer in de brede regio en hij stond negen jaar aan het hoofd van de Formule 1-club in café Den Engel.Nu legt hij zich echter volledig toe op biljarten.

Ambitie

Nu hij de Belgische titel op zak heeft, glimt Philip van trots. “Nu ben ik in alle categorieën de beste”, klinkt het. “Districtkampioen, de beste op gewestelijk niveau en nu ook nationaal kampioen. Veel mensen in het biljartwereldje zeggen me dat het stilaan tijd is voor een stapje hoger: biljarten op een matchtafel. Die is een stuk groter en vergt dus nóg meer techniek. Maar ik wil niet te snel gaan. Eerst wil ik me nog verder bekwamen op mijn huidige tafel en pas dan een versnelling hoger schakelen. Maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik de ambitie heb om de absolute top te bereiken, in ons land: ik wil mijn voet kunnen zetten naast spelers als Eddy Merckx en Frédéric Caudron.” (PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier