Phebe Callewaert gaat vol voor Miss West-Vlaanderen

Redactie KW

Phebe Callewaert (20) doet op 17 september mee aan de verkiezing van Miss West-Vlaanderen. Voor die verkiezing is er een druk programma vooraf, moet ze veel sms-sen ronselen en zet ze zich in voor goede doelen.

Phebe Callewaert is de dochter van Wim Callewaert, directeur van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem en Els Compagnie die werkzaam is in AZ Groeninge en de zus van Chloë. Phebe, die op 3 augustus 21 jaar wordt heeft een relatie met piloot Maxime Declercq en studeerde onlangs af als leerkracht lager onderwijs met specialisatie jeugddelinquentie.

Jongeren met een achtergrond of met problemen, of die net dat ietsje meer aandacht nodig hebben, interesseren me. Je creëert een band met hen en je krijgt er meer van terug dan van gewone leerlingen. Ik zou graag werken met type 3 en zal ook solliciteren in instanties zoals het Oranjehuis.” Tijdens het weekend werkt Phebe al op pediatrie in AZ Groeninge.

Zangtalent

Phebes deelname aan Miss West-Vlaanderen kwam eerder onverwachts. “Ik was met een vriendin aan het kijken naar de show van Miss België, en wij lachten dat wij dat ook zouden kunnen. We schreven ons in, maar plots kreeg ik een mail dat ik naar een eerste contact in Sint-Niklaas mocht komen. Ik ben niet zo speciaal als de rest en ik had dit eigenlijk helemaal niet verwacht. Ik was trouwens nog maar pas begonnen op pediatrie en kon dit werk niet laten schieten hiervoor. Toch mocht ik naar Waregem voor een defilé en een jurygesprek. Ik kon daarna een contract tekenen en twee weken later stond er al een fotoshoot op het programma.”

“Zingen ligt me goed is mijn manier om me te uiten”

Phebe denkt dat haar basiskennis Frans en vooral haar hobby als zingen en dansen in musicals de doorslag gaf voor haar selectie. “Ze vonden het fantastisch om iemand te laten deelnemen die kon zingen. Ik zing en dans in musicals zoals Grease, Rock of Ages en Chicago bij Studio Steps.” Phebe genoot een opleiding woordkunst-drama en voor haar GIP (GeIntegreerde Proef) schreef en zong ze een eigen liedje. “Zingen ligt me goed en is mijn manier om mij te uiten. Je gooit je emoties los en je gaat ervoor.” Phebe werd op de proclamatie ook al gevraagd om te zingen. “Het doet deugd als je ziet dat dit geapprecieerd wordt.”

De verkiezing tot Miss West-Vlaanderen gaat de Miss België verkiezing vooraf. “Miss West-Vlaanderen en de twee eredames gaan zeker al door, maar er kunnen er meer zijn.”

In aanloop naar de verkiezing van Miss West-Vlaanderen op 17 september moeten de kandidaten zoveel mogelijk sms-en verzamelen. Dit kan naar 6665 en voor Phebe met de mededeling mwv14. Op Bissegem Zomert kondigde Phebe een bis-nummer van Get Ready aan, en zowel de jongens van deze band als Raf Van Brussel riepen op om voor Phebe te stemmen. Op Kortrijk Gordelt deden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel hetzelfde.

Goede doelen steunen

Er wordt ook verwacht dat er goede doelen gesteund worden. Daarvoor organiseert Phebe samen met enkele andere kandidaten op vrijdag 14 juli een spaghettiavond ten voordele van ‘Hope for the Children’ in de zaal van de kleuterschool, Driekerkenstraat 4 in Bissegem.

(EDB)

Inschrijven voor de spaghettiavond waar je ook kan kiezen voor een vegetarische versie kan via phebeca@hotmail.com . Kinderen tot 12 jaar betalen 8 euro en volwassenen 12 euro. Er is een dessertbuffet mogelijk na het eten.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier