Petitie voor nieuwe locatie containerpark in Oostende gestart

03/08/16 om 08:50 - Bijgewerkt om 08:50

Op www.petities24.com loopt momenteel een petitie om het stedelijk containerpark langs de Nieuwpoortsesteenweg te behouden.

Petitie voor nieuwe locatie containerpark in Oostende gestart

Marc Casier startte een online petitie op om het containerpark te behouden in Mariakerke of Raversijde. © (Foto BVO)

Begin dit jaar raakte bekend dat het nieuwe zwembad zal gebouwd worden op de plaats van de vroegere Vercamerschool. Dit betekent ook dat het containerpark naast de vroegere stadsschool verdwijnt. "Het andere containerpark in onze stad bevindt zich in Zandvoorde", zegt Mariakerkenaar Marc Casier. "Dit is voor het merendeel van de Oostendenaars heel ver. Ik onderzocht enkele locaties in Raversijde of Mariakerke waar Stad Oostende een containerpark kan inplanten ter vervanging van het huidige park aan de Nieuwpoortsesteenweg. Ik denk aan een zone Duinkerkseweg of aan de Duinenstraat ter hoogte van Raversijde, waar vroeger de campings waren."

"Wie het eens is met mijn visie, klikt op www.petities24.com en tikt 'er moet een containerpark blijven te mariakerke of raversijde' in het zoekvenster. Na verloop van tijd zal ik mijn petitie en bijhorende argumenten bezorgen aan het stadsbestuur", aldus nog Marc Casier.

(BVO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!