Petitie tegen pastoor van Zwevezele die op assisenzaak moet getuigen

Redactie KW

Silvana Scrugli, de vriendin van de vader van het vermoorde meisje Dimfy Bij de Leij, is op Facebook een petitie opgestart tegen het feit dat een priester uit Zwevezele is opgeroepen als getuige in een assisenzaak.

Vrijdag start de assisenzaak rond Nathalie Bij de Leij in Brugge, dinsdag werd de jury samengesteld. Net nu ook is vanuit de verdediging een petitie opgestart tegen hoofdgetuige Luc Brutin, pastoor in Zwevezele, door de advocaten van de beklaagde opgeroepen.

Nathalie Bij de Leij bracht haar dochter om het leven met een overdosis medicijnen en probeerde daarna zelfmoord te plegen. Silvana Scrugli, vriendin van de vader van het vermoorde meisje, wil dat de moeder levenslang krijgt en vreest dat de pastoor het voor haar zal opnemen.

Pastoor Brutin zelf blijft er in een reactie voor het VTM Nieuws bij ‘dat hij beide partijen nog altijd graag ziet’. “In deze zaak zijn er sowieso geen winnaars, alleen maar verliezers. Ik ben door een deurwaarder gedagvaard geweest om te getuigen en word gestraft als ik daar niet op inga. Ik kan daarvoor een boete tot 6.000 euro krijgen.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier