Petitie tegen komst nieuwe verkaveling in Moorslede

De bewoners van de Nieuwstraat vrezen voor verkeersoverlast. (Foto Jan Stragier) © JAN STRAGIER
Redactie KW

De bewoners van de Nieuwstraat in Moorslede vrezen dat de komst van een nieuwe verkaveling voor nog meer verkeershinder zal zorgen in hun straat. De hele straat tekende een petitie.

Projectontwikkelaar Hectaar plant een nieuwe verkaveling tussen de Nieuwstraat en de Roeselaarsestraat, op de plek waar Terryn Hout nu haar firma heeft. Vijfendertig nieuwe huizen zouden er komen. Café De Vierweg op de hoek van de Nieuwstraat en de Gentsestraat wordt afgebroken en maakt plaats voor appartementen met bijhorende garageboxen. Zowel de nieuwe verkaveling als de garageboxen krijgen krijgen een uitweg langs de Nieuwstraat.

“Sinds de dorpskernvernieuwing, waarbij de Zesde Jagersstraat eenrichtingsverkeer werd, is het hier al veel drukker. Wat als al de bewoners van de nieuwe verkaveling nog eens langs hier rijden”, vragen Barbara Delzeyne en Mieke Vanlandschoot zich af. De bewoners zijn vooral bang voor de veiligheid van hun kinderen. Auto’s kunnen door geparkeerde wagens moeilijk voorbijrijden en kiezen nu al vaak voor het onverhoogde voetpad. “De kinderen uit de nieuwe verkaveling zullen langs hier naar school moeten. Wij houden ons hart vast.”

Verkeersveiligheid

Momenteel is het openbaar onderzoek van de nieuwe verkaveling lopende. Initiatiefneemsters Delzeyne en Vanlandschoot stelden een petitie op die door quasi alle bewoners van de verbindingsweg tussen de Gentsestraat en de Roeselaarsestraat werd getekend. “Wij zijn zeker en vast niet tegen de komst van de nieuwe verkaveling. Wij hopen echter wel dat men zal nadenken over een oplossing voor de verkeersveiligheid in onze straat. Een uitweg langs de Roeselaarsestraat of eenrichtingsverkeer in onze straat kan misschien de veiligheid in de Nieuwstraat vergroten”, opperen de bewoners.

Schepen Pol Verhelle (Visie) wacht alle bezwaarschriften binnen het openbaar onderzoek af. “Wij zullen alle bezwaarschriften nauwlettend bekijken en evalueren. De schepen ziet maar twee mogelijkheden voor een uitweg voor de nieuwe verkaveling: langs de Nieuwstraat of langs de Roeselaarsestraat. “Doordat een uitweg langs de Roeselaarsestraat vlakbij een bocht zou liggen, zou dit ook voor gevaarlijke situaties zorgen.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier