Petitie om hond Boris uit Marke van de dood te redden is fel overroepen

Redactie KW

Op internet is er heel wat te doen over de Markse hond Boris. Een vrederechter zou woensdag beslissen of die een spuitje krijgt. Dat klopt niet.

Dat Anny Cornelis, de eigenares van de hond, niet in de beste verstandhouding leeft met enkele buren met een Afrikaanse achtergrond, is zeker. Alles draait om Anny’s hond Boris. Voor haar is hij haar steun en toeverlaat, terwijl haar buren erover klagen dat Boris vaak losloopt en dat voor ongemakkelijke of zelfs gevaarlijke situaties kan zorgen. “Een van onze kinderen werd al bijna aangevallen”, stelt de buurvrouw. Ze zou ook hebben gezegd dat een hond onrein is.

Enkel snuffelen

Andere buren spreken tegen dat er problemen zijn met Boris. “Telkens Anny naar buiten komt, loopt Boris aan de leiband”, stellen ze. “Staat ze aan de straatkant even te babbelen, dan legt ze hem vast aan de paal die daar staat.”

“Boris is ook totaal geen agressieve hond. Hij komt wel eens snuffelen als je vlak bij hem staat, maar doet niet elke hond dat? Hij is echt een braaf dier dat liever wegloopt van iemand dan oog in oog met die persoon te staan.”

“Boris loopt liever weg dan oog in oog te staan met iemand” – Buren van Anny

De buren stellen dat ze ook het incident zagen dat aanleiding gaf tot een procedure bij het vredegerecht. “Boris was buiten, aan de leiband en schrok plots. Hij heeft zich omgedraaid richting een van de kinderen van de buren. Van agressief gedrag was geen sprake. Dat kind is beginnen te wenen en daarna is zijn moeder in alle staten naar buiten komen rennen.”

Anny zelf was vandaag niet bereikbaar: ze genoot van een dagje aan zee.

5.000 handtekeningen

Op woensdag 4 juli worden beide partijen verwacht bij een vrederechter in Kortrijk. Die zal bekijken hoe de buren samen tot een oplossing kunnen komen en dus niet of Boris een spuitje krijgt. Hij of zij zou wel kunnen beslissen dat de hond naar het asiel moet.

Intussen werd de online petitie ‘Geen spuitje voor Boris’, die door Vlaams Belang Kortrijk werd gelanceerd, al door meer dan 5.000 mensen getekend. Tal van mensen hebben ook al hun verontwaardiging uitgeschreeuwd. Heel voorbarig, blijkt nu.

(AXV/LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier