Peter Van Asbroeck doet ‘Windkracht 10’ herleven in Koksijde

Peter Van Asbroeck is de peter van Fly In in Koksijde. © Twitter/@gem_koksijde
Redactie KW

Fly In, het familiegebeuren rond luchtvaart en de Eerste Wereldoorlog in Koksijde, heeft Peter Van Asbroeck als peter voor de eerstvolgende editie van zaterdag 4 en zondag 5 juli.

Op de persvoorstelling in het clublokaal van de West Aviation Club in Koksijde presenteerde de immer vlotte Van Asbroeck zich zowaar in vliegenierspak. Hij is een ervaren piloot, die graag zijn eigen oud Belgisch militair vliegtuigje had bestuurd, maar vanwege de weersomstandigheden hield hij het toch maar bij een autorit.

Volgens Peter Van Asbroeck, die destijds ook meespeelde in ‘Windkracht 10’ – een reeks die nota bene op de basis werd opgenomen – is Fly In Koksijde een interessante happening, waar de vliegerij nog echt tastbaar. is. “Het is de ideale bestemming voor een dagje uit aan de kust en zeker niet alleen een event voor de ‘die hards’ die houden van al wat vliegt“, vindt hij.

“We zijn opgetogen met zijn peterschap”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche van Koksijde. “Als Bekende Vlaming heeft hij als bezield piloot ook wel degelijk voeling met ons evenement. Vorig jaar heeft hij op het evenement de sfeer gesnoven en er echt van genoten.”

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier